Ekskurzije
Poseidon - Jaz
Istražite okolinu Jaza
Ne zaboravite telefon ili foto apparat, jer smo sigurni da ćete mnoge prizore željeti da zabilježite.

Za sve informacije se možete obratiti na recepciji hotela, pozivom na broj 069 411 240 ili putem email-a: info@poseidon-jaz.com.
title 21
text 211

text 212
title 22
text 221

text 222
title 31
text 311

text 312
title 32
text 321

text 322
title 33
text 331

text 332
Albania
Albanija - legenda i sadašnjost. Posjeta gradu Skadru – gradu sa najvećom lukom u Albaniji, gde se takođe nalazi i najveća džamija u Albaniji. Tu je takođe i posjeta albanskoj pravoslavnoj crkvi. Nakon toga grad Drač – glavno turistićko mjesto u Albaniji. Slijedi posjeta prijestonici Tirani, gdje vas čeka ručak, ekskurzija po gradu i slobodno vrijeme da možete sami da pogledate grad.
Cetinje-Lovcen
Na nekih 40–ak minuta vožnje autobusom iz Budve, Bečića i Rafailovića prema unutrašnjosti Crne Gore nailazi se na stari prijestoni grad Crne Gore – Cetinje. Tamo možete da posjetite i vidite Cetinjski manastir u kome se čuvaju mošti Svetog Jovana Krstitelja, kao i dio krsta gde je Isus razapet. Zatim možete da posjetite i muzeje, a po planu je i šetnja gradom. Posle 90 minuta posjete Cetinju, kreće se na Lovćen, do koga je potrebno 35 minuta. Tamo možete da vidite mauzolej, posvećen Petru Petroviću Njegošu, izgrađen šezdesetih godina 20. vijeka. Sa vrha Lovćena se pruža prelijep pogled na Bokokotorski zaliv, vidi se dolina Skadarskog jezera, kao i skoro cijela teritorija Crne Gore. Povratak je vijugavim putem preko Krsca. Poslije pause na Njegusima, vozimo se Austrijskim serpentinama koje vode premu Kotoru, do Budve.
Skadarsko jezero
Ako idemo autobusom iz Budve, preko Svetog Stefana I Petrovca, Pastrovacke gore u pravcu Podgorice, uz predivni pogled na dio Budvanske I Petrovacke rivijere, pruza se prekrasna panorama Skadarskog jezera. Po dolasku u malo ribarsko mjesto Virpazar, ukrcavamo se u brodic, gdje imamo oko tri sata plovidbe po Skadarskom jezeru. Na brodicu imate posluzenje – priganice I sir, kao I domacu rakiju I vino, po zelji. Za vrijeme plovidbe, brodić se zaustavlja da biste se okupali u prelijepom jezeru, najvećem na jugoistoku Evrope. Možete da vidite mnoge vrste ptica, kao i bogatu i raznovrsnu floru. Ono je jedan od četiri nacionalna parka u Crnoj Gori. Možete da vidite i napuštena ostrva na kojima su različite građevine, što svjedoči o burnoj istoriji ovog dijela Crne Gore. Na kraju ekskurzije je planiran ručak, pripremljen od ribe sa jezera, ili meso po vasem izboru.
Rafting
Polazak iz Budve, preko predivnih predjela Virpazara, Podgorice, Danilovgrada, Manastira Ostrog, Niksica, Brezana, do Pluzina. Voznja traje oko tri sata putovanja autobusom do kampa, uz pauzu za fotografisanje prirodnih ljepota, na putu. Tu nas ceka doručak na seoski način na ušću rijeka Pive i Tare u Drinu, kao I neophodna oprema za rafting. Nakon toga, dzipovima se spustamo do pocetnog splavista na rijeci Tari, a spuštanje niz rijeku traje oko dva i po sata. Za to vrijeme se pređe preko 23 brzaka, u pratnji profesionalnog instruktora. Na kraju splavarenja, ceka Vas ručak, a potom povratak na pocetnu destinaciju.
Kanjoni
Ekskurzija kanjoni Crne Gore je jako zanimljiva, jer ćete, između ostalog vidjeti najdublji kanjon u Evropi. To je kanjon rijeke Tare, dubok 1300 m, drugi u svijetu posle kanjona Kolorado u Sjevernoj Americi. Na putu do jednog od najljepsih mjesta u Crnoj Gori, vidjecete i Skadarsko jezero, Podgoricu, kanjon Morace, kao I Manastir Moraca, gdje se pravi pauza. Manastir Morača, posvećen je Bogorodici iz 1252. godine. Put se nastavlja prema Nacionalnom parku Biogradska gora, Biogradskom jezeru, do mosta na Đurđevića Tari S mosta nastavljamo prema Nacionalnom Parku Durmitor Crnom jezeru, gdje imamo slobodno vrijeme za setnju, razgledanje I rucak. Povratak je drugim putem, preko Niksica I Podgorice u Budvu.
Trebinje
Prvi put Trebinje se spominje u X vijeku kod Konstantina Porfirogenita, pod nazivom Tribunija. U to doba Trebinje se nalazilo na karavanskom putu koji je vodio iz Kotora i Dubrovnika prema Bosni, Srbiji i Crnoj Gori. Prve urbane konture grad poprima u srednjem vijeku. Početkom nove ere i tokom srednjeg vijeka trebinjski kraj se razvija pod snažnim uticajem Vizantije, da bi u XV vijeku, nakon duge državne samostalnosti, pao pod viševjekovnu upravu Osmanskog, a zatim do 1918. godine Austrougarskog carstva. Trebinjski stari grad nastao je početkom XVIII vijeka na obali rijeke Trebišnjice i zvao se Ban Vir. Danas je stari grad – Kastel, nastao od nekadašnjeg trgovačko-zanatskog centra. Na period austrougarske vladavine i danas podsjećaju građevine javnog karaktera, upravne zgrade, kasarne, škole i drugo. Taj stil se uklopio u mediteranski centar Trebinja. Polazak je iz Budve, preko Bokokotorskog zaliva, do Trebinja, uz foto pause, kako biste zabiljezili predivne predjele ovog kraja. Prvo je planiran obilazak Manastira Gracanica, zatim setnja gradom, a onda posjeta Manastiru Tvrdos, gdje se zamonasio Sveti Vasilije. Prije povratka je planirana pauza za rucak ili setnju.
Manastir Ostrog
Za manje od dva sata iz Budve, Bečića i Rafailovića preko Cetinja i Podgorice dolazite do manastira Ostrog, najveće pravoslavne svijetinje, ne samo u Crnoj Gori, već i šire. Tamo se nalaze mošti Sv. Vasilija Ostroškog. Postoje mnoge priče koje pripovjedaju o njihovim čudesnim moćima. Turistički autobus će Vas odvesti do donjeg manastira, a potom se kreće do gornjeg manastira. Na Ostrogu se ostaje preko tri sata. U povratku se pravi pauza za ručak.
Dubrovnik
Dubrovnik je jedan od najljepših gradova Sredozemlja. Uz izuzetne prirodne ljepote i očuvanost baštine, grad hotela fascinantan je u svakom godišnjem dobu. Prošetajte Dubrovnikom, s vodičem ili sami, upoznaćete prekrasan, zadivljujući Grad, kakvog niste mogli ni zamisliti. A kada se umorite, sjednite u neki od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata na Stradunu ili u okolnim ulicama. Dođite, slušajte koncerte, posjetite pozorište, penjite se zidinama, pođite u neki od brojnih muzeja, akvarijum smješten u Tvrđavi sv.Ivana, posjetite izložbe u jednom od desetak izložbenih prostora i galerija, plešite, fotografirajte, razgovarajte, razmišljajte, sanjarite, volite... A da bi Vam put do Dubrovnika bio ljepši i ugodniji, iskoristite usluge organizovanja izleta koje Vam nudi naša agencija. Nudimo vam jednodnevni izlet do Dubrovnika, autobusima visoke klase. U Lepetanima se ukrcavamo na trajekt i plovimo 20 minuta do Kamenara. Ova kratka plovidba skraćuje put između Budve i Herceg Novog . Poslije Kamenara prolazimo kroz Bijelu u kojoj se nalazi i istoimeno brodogradilište koje je ujedno i jedino u Crnoj Gori, Baošiće, Đenoviće, Kumbor vojno-pomorsku bazu komunističke Jugoslavije, Meljine, Zeleniku u kojoj je sagrađen prvi hotel u Boki Kotorskoj (nosio je ime NA ZELENOJ PLAŽI), Herceg Novi grad stepenica i Igalo. Nakon jednog sata i trideset minuta dolazimo na granični prelaz Debeli Brijeg. Od Debelog Brijega do Dubrovnika imamo još 45 minuta vožnje. Prije ulaska u Dubrovnik zaustaviti ćemo se na vidikovcu odakle se pruža prelijep pogled na Dubrovačku rivijeru. U autobusu će vam biti na raspolaganju naš vodič. U Dubrovniku će vas sačekati lokalni vodič koji će vas provesti kroz grad i ispričati vam sve o njegovoj bogatoj istoriji.
Mostar - Kravice
U 06:30 polazak iz Budve ka granici Bosne i Hercegovine, kroz Boko-kotorski zaliv. Put nastavljamo preko Grahova I dolazimo na vodopad Kravice, koji formira rijeka Trebizat,a nalazi se na cca 40 km od Mostara. Visina vodopada varira između 26 i 28 metara, a prečnik vodenog amfiteatra iznosi čak 120 metara. Vodopad je sa svih strana okružen zelenilom, a posebno je impresivna flora koja raste na sedrenoj podlozi rijeke Trebižat, pa se pored mahovine, lišajeva i algi, oko vodopada mogu vidjeti i topole, smokve i konopljike. Do samog vodopada vodi popločano stepenište, a usput ćete moći uživati u mediteranskom rastinju poput grmova nara kroz čije se narandžaste cvjetove ukazuju mlazovi kristalno čiste vode. Atraktivna lokacija ce oduseviti goste. Zatim se polazi za Mostar. Nekada malo naselje sa dva tornja i pogledom na drveni most, sada dio UNESCO Kulturne baštine I najbolji primjer povezanosti između zapadne i istočne kulture. Grad je dobio ime po čuvenom mostu, tačnije po njegovim čuvarima - takozvani mostari. Arhitekta sa dvora sultana Sulejmana nije ni slutio da će njegovo djelo biti tako čuveno, kada ga je gradio davne 1566. godine. Most svjedoči o turbulentnim dešavanjima ovog predjela kroz vjekove. U Mostaru nas ocekuje setnja po gradu, u pratnji vodica. Obilazimo Stari most…Slobodno vrijeme, rucak. Marsruta se nastavlja dalje do Vrela Bune i 30 minuta pauza za fotografisanje. Nakon toga je povratak u Budvu.
Boka
Boko-kotorski zaliv, jedan od 25 najljepših zaliva na svijetu, dio UNESCO kulturne baštine, bez sumnje je najimpresivniji kada se doživi sa mora. Zahvaljujući njegovom neobičnom izgledu, često ga nazivaju najjužniji fjord u Evropi, ali ustvari Boko-kotorski zaliv je potopljeni kanjon. Zaliv se sastoji od 4 manja- Tivatski, Hercegnovski, Risanski i Kotorski zaliv. Najuži dio zaliva, moreuz Verige, dijeli ga na unutrašnji i spoljašnji dio. Boko-kotorski zaliv odiše neobičnim mirom i tišinom. Vožnja brodom će vas provesti kroz neponovljivo slikovitu prirodu, burnu istoriju i očaravajuću arhitekturu. Polazak autobusom je iz Budve, do Kotora, starog grada, gdje u pratnji vodica imate slobodno vrijeme I obilazak. U 10:30 brod krece iz Kotora. Ovaj dio putovanja kroz Kotorski zaliv traje 50 min i to je , po našem mišljenju ujedno i najljepši dio Bokokotorskog zaliva, jer se na neponovljivi način miješaju prirodne ljepote ogledanja visokih planina u moru i djela ljudskih ruku: palate nekadašnjih slavnih pomoraca, crkve i katedrale kao i neponovljivi kotorski bedemi. Kada prođemo kroz najuži dio Boko-kotorskog zaliva, posjetićemo vještačko ostrvo Gospa od Škrpjela. Nakon toga preko Veriga, idemo prema Zanjicama. Preko Bijele i Djenovica dolazimo na Mirista, gdje imate kupanje po zelji ili uzivanje u brodskom restoranu, a po zelji se mozete ukrcati na brodic I posjetiti Plavu spilju. Nakon toga se ide do Herceg Novog, do koga je potrebno oko 40 minuta I tamo imate oko sat I po za razgledanje grada I tvrdjave. Odatle se ide u Tivat, gdje se pristaje u Pine, koje su u neposrednoj blizini luke Porto Montenegro, gdje nas ceka autobus I povratak u Budvu. Brod je visoko moderan. Posjeduje lezaljke I restoran, uradjen u drvetu, u cijim carima gosti mogu da uzivaju za vrijeme boravka…